Tort de inghetata cu ciocolata si vanilie

Jun 21, 2013 - Dulciuri

Tortul a fost dedicat Ioanei mele dragi, care a facut 15 ani!
Inspiratia mi-a fost JamilaCuisine, fara ale carei tipsuri nu stiu daca m-as fi descurcat. Asa ca, multumesc Jamila, din suflet! Asta pentru ca e prima data in viata mea cand fac o crema de vanilie... :)

Ingrediente
  • 140 g biscuiti
  • 70 g unt
  • 700 ml lapte
  • 350 ml smantana
  • 8 galbenusuri
  • 200 g zahar brun
  • 2 pastai de vanilie
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • o mana de nuca
  • capsuni pentru ornat
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: peste 120 minute
mod de preparare

Dupa cum va ziceam, am urmat pas cu pas reteta Jamilei de inghetata de vanilie.

Laptele impreuna cu smantana le-am pus intr-un vas pe foc, am adaugat vanilia si pastaile. Cand laptele a dat semne ca incepe sa fiarba am oprit focul. Dupa 20 minute am scos pastaile din lapte.

Intre timp, am mixat galbenusurile cu zaharul pana au devenit pufoase.

Am turnat laptele peste crema de galbenusuri si am amestecat usor pentru a omogeniza. Am pus crema din nou pe foc, amestecand cu grija, pana s-a ingrosat nitel.

Am separat crema in doua boluri, in unul dintre ele adaugand ciocolata. Am amestecat pana am obtinut o crema omogena de ciocolata.

Am prajit cativa mieji de nuca, i-am tocat si i-am adaugat in crema de ciocolata.

Am lasat cremele la racit la temperatura camerei.

Intre timp, am pregatit blatul din biscuiti:

Am maruntit biscuitii, i-am amestecat cu untul moale, pana s-au format mici bilute de biscuiti. Asta a fost semnul ca e suficient unt si blatul se va lega.

Am pus biscuitii in forma cu fund detasabil si am presat bine si uniform.

Peste blatul de biscuiti am pus crema de ciocolata si am pus forma in congelator. Am lasat-o acolo sa se intareasca nitel inghetata, pentru a putea pune si crema de vanilie.

Am lasat tortul peste noapte la congelator.

A doua zi am ornat tortul cu ciocolata rasa si capsunele.

Un produs oferit de www.bucatarie360.ro

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri