Tort de zmeura si mascarpone

Sep 29, 2011 - Dulciuri

Foarte usor de preparat si foarte gustos.

Ingrediente
  • 500 grame zmeura
  • 250 grame mascarpone
  • 300 grame smantana
  • 3 linguri de zahar brun
  • 1 pachet foi gelatina
  • 1 pachet piscoturi
  • 1 plic tort gelee
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Zmeura se pune intr-un vas pe aragaz impreuna cu zaharul. Cand zaharul s-a topit se da la o parte de pe foc si se adauga gelatina. Se lasa apoi la racit.

In forma cu fund detasabil se asaza cu grija piscoturile.

Crema mascarpone se amesteca cu piureul de zmeura racit si cu smantana pana se obtine un amestec omogen. Se toarna crema rezultata in forma de tort si se lasa in frigider la racit pentru 2 ore.

Acum e binisor inchegat si putem aranja deasupra fructe proaspete. Eu am combinat zmeura cu afine. Tot acum se prepara si jeleul (suc de fructe amestecat cu praful din plic) si se toarna deasupra fructelor.

Se pune iar in frigider unde se mai lasa cateva ore pana se incheaga bine.

Ia uitati-va ce mi-a iesit!

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri