Tort festiv foarte gustos a la Mihaela

Apr 28, 2009 - Dulciuri

Este al 5-lea tort propus de Mihaela, unul mai gustos si mai aspectos ca altul.

Ingrediente
  • ALUATUL:
  • 250 gr faina
  • 250 gr margarina
  • 250 gr zahar
  • 250 gr miez de nuca pisat
  • 6 galbenusuri fierte
  • 2-3 linguri de smantana
  • CREMA 1
  • 150 gr zahar
  • 0,5 pahar lapte
  • 250 gr ciocolata alba
  • 2 galbenusuri
  • 200 gr unt
  • CREMA 2
  • 1 pahar dulceatza de visine fara simburi sau dulceatza de zmeura.
  • 200 gr miez de nuca macinat
  • 4 albusuri
  • Portii: 8
  • Timp de preparare: sub 120 minute
mod de preparare

Prepararea: frecam margarina cu faina,adaugam galbenusurile fierte si pisate foatre fin,miezul de nuca pisat,zaharul si smantana,amestecam totul bine.Punem la frigider compozitia data pentru 2 ore.Dupa aceea facem 5 foi(vor fi crocante), se coc in cuptor la t de 180 grade celsius.

Zaharul si ciocolata rasa o fierbem pana se ingroasa compozitia data(cam cum e smantana)
Dupa acea o luam de pe foc,dupa ce s-a racit de tot adaugam untul si galbenusurile. Batem cu mixerul vreo 3 min.

Deci dulceatza o maruntim in robotul de bucatarie,apoi adaugam miezul de nuca pisat.
Albusurile la batem separat pana se fac spuma si le adaugam la dulceatza si nuci.

Tortul se unge aceste 2 creme alternant.o foaie cu una,o foaie cu alta, deasupra ornam fiecare dupa gustul sau.

Eu am ornat cu crema 1 + am adaugat vopsea alimentara si am mai decorat cu zmeura si mure!

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri