Tort Mimi a la Cosmin

Apr 27, 2009 - Dulciuri

Tort ornat cu ciocolata rasa si mandarine.

Ingrediente
  • - 10 oua
  • - 10 linguri zahar
  • - 10 linguri nuca macinata
  • - 3 linguri pesmet
  • - 3 linguri faina
  • - zahar vanilat 1-2 plic
  • CREMA - 7 oua
  • - 14 linguri zahar
  • - 100 g cacao
  • - 2 si ½ pachete unt
  • - esenta rom
  • Portii: 8
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Se bat spuma albusurile cu zaharul + se ad. galbenusurile si se bat bine + nuca cu faina si pesmetul. Se coace la foc moderat.

Pentru crema, ouale se amesteca cu zaharul si se fierb in bain-marie pana se ingroasa. Se adauga imediat cacao si se ameste cat san u faca cocoloase adaugand si jum. pach. unt.


Se raceste si se adauga romul si restul de unt frecand cu mixerul pana se lichefiaza.

ASAMBLARE

Blatul racit se taie in 3 si se siropeaza cu sirop rece ( apa si zahar dupa gust fierte la care se adauga coaja portocala si suc de la jum. lamaie si multa esenta de rom 2-3 fiole)

- Crema se intande intre blaturi si se imbraca intregul tort. Se orneaza cu nuca coapta la cuptor si zdrobita nu macinata , facuta eventual cranz in zahar caramel sau se poate orna cu frisca si fructe.

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri