Torta cu mere

Jan 24, 2010 - Dulciuri

Este o prajitura pe care o stiu din copilarie.Era nelipsita de sarbatori , dar si in cursul anului. Se facea cu diverse umpluturi: mere, marmelada sau crema. Cand se facea cu crema , tuciul in care se facea crema era al nostru (eu si fratele meu), dupa ce se punea crema intre foi.

Ingrediente
  • Foile:
  • 11 linguri zahar
  • 11 linguri lapte
  • 11 linguri ulei
  • 3 galbenusuri
  • 1 lingurita de amoniac
  • zeama de lamaie
  • 500-700g. faina cat cuprinde pentru o coca potrivit de tare
  • Umplutura:
  • 1 1/2 kg. mare
  • zahar ( dupa gust)
  • zahar vanilat, scortisoara
  • Portii: -
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Foile:

Zaharul, laptele si uleiul se pun intr-o cratita pe foc si se fierb pana devin ca o pasta(sa se topeasca zaharul si sa se ingroase putin). Se iau de pe foc si se lasa sa se raceasca. Cand s-au racit se adauga galbenusurile,amoniacul stins cu zeama de lamaie si faina. Se framanta, se imparte aluatul obtinut in 3 parti. Se intind foile care se coc pe dosul tavii. Tava se tapeteaza cu hartie de copt. Foaia este coapta cand s-a rumenit pe margine.

Umplutura:

Se rad merele si se calesc, se adaug zaharulsi cand s-au racit zaharul vanilat si scortisoara. Se pun la scurs .

Cand foile sunt reci se pun merele intre ele( foaie, mere, foaie,mere, foaie). Deasupra se pudreaza sau se face o glazura de ciocolata (dupa preferinta)

Se taie a doua zi.

  • Sa nu se lase foaia sa se rumeneasca .
  • Daca vrei sa o mananci in aceeasi zi, pui merele caldute.

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri