Jan 23, 2017 - Aperitive/Garnituri
Oda mancarurilor romanesti! Imi plac, ce sa fac? Or fi mai grele, dar trebuie sa recunoasteti ca sunt buuune rau! Si cu o muratura alaturi...refuza cineva? :))
Astazi va povestesc cum pregatesc eu cartofii taranesti.
Am fiert cartofii la fiert in coaja. Dupa ce s-au racit i-am curatat si i-am taiat felii potrivite.
Ceapa si usturoiul le-am taiat pestisor, dupa care le-am pus in ulei incins. Poate pare mai mult la prima vedere, dar tineti cont ca vom adauga si cartofii in acelasi ulei. Cand au inceput sa capete o culoare aurie am adaugat putina boia, apoi sunca. Am amestecat si deja incep toate sa se caramelizeze.
Adaug cartofii, dafin, sare, piper si inca putina boia. Amestec si las pe foc iute, pana cartofii capata o crusta frumoasa, aurie.
Am oprit focul, am scos cartofii taranesti pe un platou si am presarat marar verde tocat peste ei. Am servit mancarea cu muraturi asortate si cu o pofta teribila.
Va poftesc si pe voi la masa, cum altfel?