Jan 23, 2017 - Aperitive/Garnituri
De cate ori mergem acasa la ai mei cumparam cas si urda, sa ne bucuram si noi de branza buna. Cum de data asta am luat mai multa, am adus si acasa si m-am gandit ca tare buna ar fi o placinta cu urda. Blink!!! Mi-a venit in minte o reteta de placinta greceasca pe care o am intr-o carte cumparata intr-o scurta plimbare prin Atena. So, am dat fuga, am rasfoit cartea si am adaptat si reteta pentru a fi mai pe placul meu. Iata, mai jos, retea mea de placinta cu urda si spanac.
Am pregatit intai foile de placinta: am asezat in tava o foaie de placinta, am uns-o cu ulei si tot asa am procedat, pana am format un strat din cinci foi.
Am pregatit compozitia de umplutura pentru placinta cu urda si spanac: am amestecat urda cu sare, oua si lapte. Spanacul l-am calit cu ceapa tocata intr-un vas, am condimentat cu sare si piper si dupa ce l-am scurs de zeama l-am adaugat peste branza.
Daca va place, adaugati si un praf de nucsoara, ii da branzei un gust mai deosebit.
Compozitia de branza si spanac am turnat-o in tava peste foi iar deasupra am pus iar foaie cu foaie, unsa cu ulei, inclusiv ultima.
Tava cu placinta am dat-o la cuptor pana s-a rumenit deasupra usor. Am adaugat parmezan ras si am mai lasat la cuptor cam 10 minute.
Dupa ce am scos tava din cuptor am acoperit-o cu un prosop umed, pentru ca foile placintei sa se inmoaie.