Nov 26, 2017 - Retete
Cum preparam cafeaua la ibric, o reteta de cafea la ibric cu secrete pentru un gust desavarsit
In primul rand ibricul. Pentru a prepara o cafea la ibric fara cusur, ar fi bine sa aveti in casa un ibric de cupru cositorit, cu maner lung. Daca nu aveti, este foarte bun si ibricul clasic pentru a prepara o cafea la ibric foarte buna!
Macinatura cafelei. Cafeaua pentru preparare la ibric trebuie sa aiba o macinatura foarte fina. Sa fie aproape pulbere, sau extrafina cum se mai zice, pentru o aroma cat mai intensa
Tehnica prepararii cafelei la ibric:
1. se toarna 120 ml de apa in ibric si se fierbe la foc mediu.
Tips: Daca vreti sa preparati cafea la ibric cu zahar, puneti 2 lingurite de zahar de la inceput in aceasta cantitate de apa
2. dupa ce a inceput sa fiarba apa, ibricul se ia de pe foc
3. se adauga 4 lingurite de cafea extrafin macinata (deci la 120 ml de apa)
Tips: optional se adauga f putina scortisoara sau nucsoara sau cardamon pentru a o aroma
4. se amesteca pentru a se dizolva si infuza cafeaua
5. se pune din nou ibricul pe foc si se amesteca usor cafeaua. Atentie sa nu inceapa sa fiarba! Cand incepe se faca spuma, se ia ibricul de pe foc pentru un minut!
6. puneti din nou ibricul pe foc si tot cu grija sa nu fiarba. Cand simtiti ca ar fierbe, il dati din nou la o parte si luati din spuma si puneti in cescuta in care urmeaza sa savurati cafeaua la ibric. Lasati un minut in afara focului
7. se pune din nou ibricul si din nou in apropierea punctului de fierbere se ia de pe foc. Se lasa apoi 2-3 minute sa se decanteze, dupa care se pune cafeaua in cescute!
In concluzie, cafeau nu trebuie fiarta in ibric, ci acesta se da de 2-3 ori la o parte de pe foc cate un minut cand este aproape de punctul de fierbere ... iar la final se lasa 2-3 minute sa se linisteasca inainte de savurarea cafelei preparate la ibric.