Reteta de sos bolognese a Marcellei Hazan, regina bucătăriei italiene

Feb 21, 2021 - Retete

Ingrediente
  • 1 lingura ulei vegetal
  • 3 linguri de unt
  • 1/2 cana de ceapă tocată
  • 1/2 cana de telina tocata
  • 1/2 cana morcov tocat
  • sare
  • Piper negru măcinat
  • Carne tocata de vită (aproximativ 700 grame)
  • o cană de lapte integral
  • nucșoară macinata un varf de cutit
  • o cană de vin alb sec
  • o cana si jumatate de roșii italiene in suc propriu
  • spaghete
  • parmigiano-reggiano proaspăt ras
  • Portii: 3
  • Timp de preparare: peste 120 minute
mod de preparare

Marcella Hazan este cunoscută ca regina bucătăriei italiene. Ea este creditată că a adus mâncare italiană autentică în SUA și a scris câteva cărți de bucate italiene. Prima ei carte, "The Classic Italian Cook Book: The Art of Italian Cooking and the Italian Art of Eating", a fost introdusă în State de James Beard Foundation în anul 2000.

Rețeta sosului de bolognese a Marcellei Hazan este versiunea pe care italienii o prepară în casele lor. Folosește ca ingrediente de bază de ceapă, morcovi și țelină și lapte integral în loc de smântână.

Cum prepară Macella Hazan sosul de spaghete bolognese. Secretul? Prepararea la foc mic timp de 3-4 ore:

Pasul 1: Puneți uleiul, untul și ceapa tocată în oala/tigaie la mediu. Gatiti si amestecati ceapa pana devine transparenta, apoi adaugati telina tocata si morcovul. Gatiti aproximativ 2 minute, amestecand bine

Pasul 2: Adăugați carnea de vită tocată, un praf de sare și piper. Zdrobiți carnea cu o furculiță, amestecați bine și gătiți până când carnea de vită își pierde culoarea crudă, roșie.

Pasul 3: Adăugați laptele și lăsați-l să fiarbă ușor, amestecând frecvent, până când a scăzut. Adăugați acum un varf de cutit de de nucșoară și amestecați.

Pasul 4: Adăugați vinul, lăsați-l să fiarbă până se evaporă, apoi adăugați roșiile și amestecați bine pentru a acoperi bine toate ingredientele. Când roșiile încep să fiarba, reduceți focul, astfel încât sosul să se gătească la cea mai leneșă flacără. Gatiti fara capac in oala/tigaie 3 ore sau mai mult, amestecand din cand in cand. În timp ce sosul se gătește, este posibil să descoperiți că începe să se usuce și grăsimea se separă de carne. Pentru a nu se lipi, continuați gătitul adăugând 1/2 cană de apă ori de câte ori este necesar. La sfârșit, însă, nu trebuie lăsată deloc apă și grăsimea trebuie separată de sos. Gustați și corectați cu sare.

Pasul 5: Adăugați lingura de unt în pastele gata fierte si amestecați. Cu un polonic puneti peste paste sosul bolognese și serviți cu parmezan proaspăt ras pe lateral.

Tips: Dacă nu puteți urmări sosul pentru durata de 3 până la 4 ore, puteți opri focul ori de câte ori trebuie să plecați și puteți relua gătitul mai târziu, atâta timp cât completați sosul în aceeași zi. După ce ați terminat, puteți pune la rece sosul într-un recipient etanș timp de 3 zile sau îl puteți congela. Înainte de a-l arunca peste paste, reîncălziți-l, lăsați-l să fiarbă timp de 15 minute și amestecați-l o dată sau de două ori.

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri