Ardei umpluti cu orez

May 19, 2014 - Mancaruri de legume

Ingrediente
  • 1,8 kg ardei gras (20 buc)
  • 250 g ulei
  • 250 g orez
  • 400 g ceapa
  • 75 h morcovi
  • 75 g patrunjel radacina si pastarnac
  • 150 g pasta de tomate
  • 40 g zahar
  • 2 g piper macinat
  • 50 g marar verde
  • 50 g patrunjel verde
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Ardeii de marime egala se spala si se curata de cotor si seminte. Orezul se alege de impuritati si se spala. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Morcovii, pastarnacul si patrunjelul radacina se curata, se spala si se taie felii. Patrunjelul si mararul verde se curata, se spala si se taie marunt. Pasta de tomate se dilueaza in 200 ml apa.

Tehnica prepararii

Jumatate din cantitatea de ceapa se inabusa cu 100 g ulei cu 50 ml apa. Se adauga orez, 500 ml apa, sare , piper si jumatate din cantitatea de zahar, amestecand continuu, pentru a nu se lipi de vas. Dupa 5 minute de fierbere, se acopera vasul cu capac si se introduce la cuptor sa se raceasca, se adauga jumatate din cantitatea de marar si patrunjel verde. Cu aceasta compozitie se umplu ardeii, se asaza intr-o tava intinsa cu ulei (50 g) si apa (100 ml), se introduce tava la cuptor circa 15 minute. Sosul se prepara din ulei (100 g), morcovi, pastarnac si patrunjel radacina, cantitatea de ceapa ramasa, pasta de tomate, sare si zahar, care se fierb separat intr-un vas. Dupa fierbere sosul se paseaza si se adauga peste ardei. Se introduc la cuptor, 10-15 minute.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu patrunjel si marar verde deasupra. Se serveste cald.

  • O portie: ardei 160 g, sos 140 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri