May 25, 2014 - Mancaruri de legume
Operatii pregatitoare
Orezul se curata de impuritati, se spala in mai multe ape si se scurge de apa. Ciupercile proaspete se curata, se spala in mai multe ape, se introduc in apa cu sare, se fierb, se scurg si se racesc. Cand se folosesc ciuperci conserva, se scurg de lichid, se trec prin jet de apa rece, se scurg si se taie lame. Sunca presata se taie felii subtiri. Cascavalul se curata de coaja si se rade. Supa de oase si sosul tomat se prepara, folosind retetele respective.
Tehnica prepararii
Orezul se inabusa in 100 g margarina sau unt se adauga supa de oase, sare, se fierbe 5 minute, apoi se acopera vasul cu capac, se introduce la cuptor si se continua fierberea circa 20 minute. Ciupercile se inabusa in restul de unt sau margarina, se adauga sunca continuandu-se inabusirea inca 10 minute, se adauga 300 g sos tomat si se mai fierb circa 5 minute, apoi se pastreaza la cald (bain-marie). In momentul servirii, se pun intr-o forma, ciuperci cu sunga, apoi pilaful, se preseaza bine si se rastoarna pe farfurie sau platou.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe farfurie sau platou, cu cascaval ras deasupra si sos tomat. Se serveste cald.