Rizoto cu sunca si svaiter

May 25, 2014 - Mancaruri de legume

Ingrediente
  • 600 g orez
  • 150 g margarina sau unt
  • 250 g sunca presata
  • 100 g svaiter
  • 1,5 kg supa de oase
  • 1 g piper macinat
  • 25 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Orezul se curata de impuritati, se spala in mai multe ape si se scurge de apa. Sunca se taie felii inguste. Svaiterul se curata de coaja si se rade. Se prepara supa de oase, folosind reteta respectiva.

Tehnica prepararii

Orezul se inabusa in margarina sau unt (100 g), se adauga supa de oase, sare, piper si se introduce vasul acoperit la cuptor, circa 20 minute. Dupa fierbere se portioneaza sub diverdse forme, deasupra se asaza sunca, svaiter ras si bucati de margarina sau unt si se gratineaza la cuptor.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie. Se serveste cald.

  • O portie: 220 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri