Varza alba asezata

May 25, 2014 - Mancaruri de legume

Ingrediente
  • 4,5 kg varza alba
  • 400 g smantana
  • 800 g supa de oase
  • 2 g piper macinat
  • 100 g margarina sau unt
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Varza alba se curata de cotoare si frunzele depreciat, se spala in mai multe ape, se opareste in apa cu sare, se stoarce, se raceste si se taie felii de circa 1 cm. Supa de oase se prepara, folosind reteta respectiva.

Tehnica prepararii

Intr-un vas in care s-a topit 100 g margarina sau unt se asaza, in straturi, feliile de varza, adaugand sare si piper. Peste varza se toarna supa de oase si se fierb 30 minute. La sfarsitul fierberii, se adauga smantana.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie. Se serveste cald.

  • O portie: 300 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri