May 24, 2014 - Mancaruri de legume
Operatii pregatitoare
Ciupercile proaspete se curata, se spala in mai multe ape, se introduc in apa cu sare, se fierb, se scurg si se racesc. Cand se folosesc ciuperci conserva, se scurg de lichid, se trec prin jet de apa rece si se scurg. Ciupercile care se folosesc pentru sos se taie marunt, iar cele pentru compozitia de budinca se taie felii.
Tehnica prepararii
In untul topit (75 g) se adauga faina dizolvata in lapte rece, sare. Se fierbe 10 minute, se adauga ciupercile inabusite in ulei, oua, patrunjel verde si piper si se amesteca. In tava unsa cu unt se toarna compozitia obtinuta si se introduce la cuptor. Se prepara sosul din ciuperci inabusite in 50 g ulei, se adauga faina dizolvata in 50 g supa de oase. Se continua fierberea circa 20 minute adaugandu-se cantitatea ramasa din supa de oase, smantana, sare, piper si patrunjel verde.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie si sosul separat in sosiera. Se serveste cald.