May 13, 2014 - Mancaruri de legume
Operatii pregatitoare
Ciupercile proaspete se curata, se spala in mai multe ape reci si se taie lame. Cand se folosesc ciuperci conserva, se scurg de lichid si se taie lame. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec sub jet de apa rece si se separa albusurile de galbenusuri. Cascavalul se curata de coaja si se rade. Faina si pesmetul se cern. Laptele se fierbe.
Tehnica prepararii
Ciupercile se inabusa in jumatate din cantitatea de margarina impreuna cu ceapa, piper macinat si sare. Se adauga circa 400 ml apa fierbinte si se fierb inabusit pana scade lichidul. Separat se topeste margarina (75 g), se adauga faina dizolvata in 200 ml lapte caldut, amestecand continuu, pentru a nu se forma aglomerari. Se adauga si restul de lapte fierbinte, continuindu-se fierberea circa 10 minute. Se adauga galbenusurile amestecate, uniformizandu-se compozitita si se retrage vasul de pe foc. Albusurile se bat spuma, se amesteca cu sosul alb obtinut si ciupercile inabusite, rezultand o compozitie uniforma. Intr-o cratita unsa cu margarina si tapetata cu pesmet se toarna compozitia, se presara cascaval ras si se introduce la cuptor. Dupa gratinare, se portioneaza.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou. Se serveste cald.