May 19, 2014 - Mancaruri de legume
Operatii pregatitoare
Conopida se curata, se spala in mai multe ape, se introduce in apa cu sare si se fierbe. Se lasa sa se raceasca in lichidul in care a fiert, se scurge si se taie in cuburi mici. Faina si pesmetul se cern. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece, se separa galbenusurile de albusuri, care se bat spuma.
Tehnica prepararii
Din faina dizolvata cu lapte si 125 g unt sau margarina se prepara un sos. Se lasa sa se raceasca, se adauga sare, galbenusuri, albusurile batute spuma, conopida, piper si se amesteca pentru uniformizarea compozitiei. In tava unsa cu unt sau margarina si tapetata cu pesmet se asaza compozitia obtinuta turnandu-se deasupra smantana. Se introduce in cuptor, circa 20 minute. Dupa ce se raceste putin se portioneaza.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie. Se serveste cald.