Budinca din legume cu sos de smantana

May 20, 2014 - Mancaruri de legume

Ingrediente
  • 800 g cartofi
  • 400 g morcovi
  • 100 g telina radacina
  • 400 g varza alba
  • 500 g mazare verde sau 300 g din conserva
  • 150 g ceapa
  • 150 g unt sau margarina
  • 200 g faina
  • 400 ml lapte
  • 200 g smantana
  • 150 g oua
  • 200 g cascaval
  • 1 g piper macinat
  • 25 g sare
  • Pentru foi clatite
  • 200 ml lapte
  • 100 g faina
  • 50 g oua
  • 50 g ulei
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Morcovii si telina se curata, se spala si se taie cuburi. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt, se opareste, se indeparteaza apa. Cartofii se spala, se fierb in coaja, se racesc, se curata si se taie cuburi. Varza se curata, se spala, se taie marunt, se fierbe si se indeparteaza apa. Cascavalul se curata de coaja si se rade. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece. In cazul folosirii de mazare conserva, se indeparteaza lichidul, se trece prin jet de apa rece.

Tehnica prepararii

Din faina, unt (125 g) sau margarina, lapte, sare, se prepara un sos la care se adauga ouale si smantana. Sosul obtinut se raceste si apoi se amesteca cu cartofi, ceapa, mazare, telina, varza, morcovi, piper si 125 g cascaval ras. Din 100 g faina, 200 g lapte, un ou, sare se pregatesc foi de clatite care se coc in tigaia unsa cu ulei. In tava unsa cu restul de unt se asaza foile de clatite, se adauga legumele si sosul, se niveleaza suprafata si se presara cu restul de cascaval ras. Se introduce in cuptor, pana se gratineaza, apoi se portioneaza.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie. Se serveste cald.

  • O portie: 200 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri