May 20, 2014 - Mancaruri de legume
Operatii pregatitoare
Morcovii si telina se curata, se spala si se taie cuburi. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt, se opareste, se indeparteaza apa. Cartofii se spala, se fierb in coaja, se racesc, se curata si se taie cuburi. Varza se curata, se spala, se taie marunt, se fierbe si se indeparteaza apa. Cascavalul se curata de coaja si se rade. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece. In cazul folosirii de mazare conserva, se indeparteaza lichidul, se trece prin jet de apa rece.
Tehnica prepararii
Din faina, unt (125 g) sau margarina, lapte, sare, se prepara un sos la care se adauga ouale si smantana. Sosul obtinut se raceste si apoi se amesteca cu cartofi, ceapa, mazare, telina, varza, morcovi, piper si 125 g cascaval ras. Din 100 g faina, 200 g lapte, un ou, sare se pregatesc foi de clatite care se coc in tigaia unsa cu ulei. In tava unsa cu restul de unt se asaza foile de clatite, se adauga legumele si sosul, se niveleaza suprafata si se presara cu restul de cascaval ras. Se introduce in cuptor, pana se gratineaza, apoi se portioneaza.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie. Se serveste cald.