Budinca din legume

May 20, 2014 - Mancaruri de legume

Ingrediente
  • 150 g unt sau margarina
  • 50 g ulei
  • 200 g smantana
  • 250 g faina
  • 330 g mazare verde proaspata sau 200 g din conserva
  • 150 g morcovi
  • 50 g pesmet
  • 200 g conopida
  • 180 g fasole verde proaspata sau 100 g din conserva
  • 900 ml lapte
  • 100 g branza trapist
  • 50 g patrunjel verde
  • 250 g oua
  • 2 g piper macinat
  • 20 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Mazarea si fasolea proaspata se spala in mai multe ape reci si se fierb. In cazul folosirii de mazare si fasole conserva, se scurge lichidul si se trec prin jet de apa rece. Morcovii se curata, se spala, se fierb, se racesc si se taie cuburi. Conopida se spala, se tine in apa rece cu sare, se fierbe, se raceste si se desface in buchetele mici. Branza trapist se rade. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec sub jet de apa rece. Faina si pesmetul se cern.

Tehnica prepararii

Din 150 g faina, 2 oua si 300 ml lapte se prepara 8 foi de clatite, care se coc in tigaia unsa cu ulei. Din restul de faina, lapte, oua, 100 g unt sau margarina si smantana se prepara un sos. Dupa ce se raceste, se adauga legumele (fasole verde, mazare, conopida, morcovi), branza, patrunjel verde, sare, piper si se omogenizeaza. In tava unsa cu 25 g unt sau margarina si tapetata cu pesmet se asaza in straturi alternative foile de clatite si compozitia din legume. Deasupra se adauga 25 g unt sau margarina si se introduce la cuptor circa 30 minute.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie. Se serveste cald.

  • O portie: 200 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri