May 20, 2014 - Mancaruri de legume
Operatii pregatitoare
Mazarea si fasolea proaspata se spala in mai multe ape reci si se fierb. In cazul folosirii de mazare si fasole conserva, se scurge lichidul si se trec prin jet de apa rece. Morcovii se curata, se spala, se fierb, se racesc si se taie cuburi. Conopida se spala, se tine in apa rece cu sare, se fierbe, se raceste si se desface in buchetele mici. Branza trapist se rade. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec sub jet de apa rece. Faina si pesmetul se cern.
Tehnica prepararii
Din 150 g faina, 2 oua si 300 ml lapte se prepara 8 foi de clatite, care se coc in tigaia unsa cu ulei. Din restul de faina, lapte, oua, 100 g unt sau margarina si smantana se prepara un sos. Dupa ce se raceste, se adauga legumele (fasole verde, mazare, conopida, morcovi), branza, patrunjel verde, sare, piper si se omogenizeaza. In tava unsa cu 25 g unt sau margarina si tapetata cu pesmet se asaza in straturi alternative foile de clatite si compozitia din legume. Deasupra se adauga 25 g unt sau margarina si se introduce la cuptor circa 30 minute.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie. Se serveste cald.