May 20, 2014 - Mancaruri de legume
Operatii pregatitoare
Morcovii se curata, se spala, se introduc in apa cu sare, se fierb si se taie felii subtiri. Se pastreaza zeama de la fiertul morcovilor. Faina se cerne. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece si se separa galbenusurile de albusuri care se bat spuma. Cascavalul se curata de coaja si se rade.
Tehnica prepararii
In 100 g unt sau margarina se adauga faina dizolvata in 100 ml zeama de la morcovi si se amesteca continuu, pentru a nu se forma aglomerari. Se adauga treptat, restul de zeama de la morcovi si se fierbe. Se retrage vasul de pe foc, se lasa sa se raceasca si se amesteca cu felii de morcovi, sare, smantana, galbenusuri si albusuri batute spuma. In tava unsa cu 25 g unt sau margarina, se toarna compozitia, se niveleaza suprafata si se presara cascaval ras si se adauga unt topit sau margarina. Se introduce la cuptor, circa 15-20 minute.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie. Se serveste cald.