May 20, 2014 - Mancaruri de legume
Operatii pregatitoare
Spanacul se curata, se spala in mai multe ape, se fierbe, se scurge, se limpezeste cu apa rece, apoi se scurge si se taie marunt. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece si se separa galbenusurile de albusuri care se bat spuma. Cascavalul se curata de coaja si se rade. Faina si pesmetul se cern.
Tehnica prepararii
In 125 g unt sau margarina se adauga faina dizolvata cu 200 ml lapte si se amesteca continuu, pentru a nu se forma aglomerari. Se adauga cantitatea ramasa de lapte, spanac inabusit in ulei si se fierb impreuna circa 10 minute. Se adauga galbenusuri, sare, piper si se retrage vasul de pe foc. Compozitia se amesteca usor cu albusurile batute spuma si cascaval ras. In tava unsa cu unt sau margarina si tapetata cu pesmet, se toarna compozitia de spanac, se niveleaza suprafata si se introduce la cuptor 20-30 minute.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie. Se serveste cald.