May 13, 2014 - Mancaruri de legume
Operatii pregatitoare
Macaroanele se rup, se introduc in apa clocotita cu sare, se racesc in apa circa 15 minute si se trec sub jet de apa rece. Ciupercile proaspete se curata, se spala in mai multe ape si se taie lame.
Cand se folosesc ciuperci conserva, se scurg de lichid, se trec prin jet de apa rece si se scurg apoi se taie lame. Cascavalul se curata de coaja si se rade. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec sub jet de apa rece. Se prepara foietajul si sosul Madera, folosind retetele respective.
Tehnica prepararii
Buseurile se prepara altfel: foietajul se intinde in foaie groasa de 2 cm si se decupeaza in bucati de forma rotunda, cu diametrul de 7-8 cm ; jumatate din cantitate se asaza in tava stropita cu apa, iar la cealalta jumatate, se decupeaza mijlocul cu o forma rotunda cu diametrul de circa 3 cm. Coroana de cerc se asaza simetric peste bucatile intregi si se unge suprafata cu ou. Se coc pana capata o culoare galbe-aurie. Ciupercile se inabusa cu margarina, se adauga sare, sos Madera si se fierb impreuna timp de 10 minute. Se retrage vasul de pe foc, se adauga macaroane si se amesteca. Cu aceasta compozitie se umplu buseurile, se presara deasupra cascaval ras si se gratineaza la cuptor, 5 minute.
Prezentarea si servirea
Buseurile se prezinta pe platou sau farfurie si se servesc calde.