May 20, 2014 - Mancaruri de legume
Operatii pregatitoare
Cartofii se spala, se introduc in apa cu sare, se fierb in coaja, se scurg, se racesc si se curata de coaja si se taie cuburi. Ciupercile proaspete se curata, se spala in mai multe ape, se taie lame. Cand se folosesc ciuperci conserva se scurg de lichid, se trec prin jet de apa rece si se taie lame. Faina se cerne.
Tehnica prepararii
Ciupercile se inabusa in 50 g unt sau margarina. Separat, in 50 g unt sau margarina se inabusa faina dizolvata cu 200 ml lapte, sare si se amesteca continuu, pentru a nu se forma aglomerari ; se adauga restul de lapte continuand fierberea circa 20 minute. Se strecoara, se adauga smantana, cartofi, ciuperc si se mai fierb circa 10 minute.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu unt topit sau margarina deasupra. Se serveste cald.