Cartofi cu ciuperci

May 20, 2014 - Mancaruri de legume

Ingrediente
  • 2 kg ciuperci
  • 200 g smantana
  • 400 g ciuperci proaspete sau 200 g din conserva
  • 150 g unt sau margarina
  • 100 g faina
  • 700 ml lapte
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Cartofii se spala, se introduc in apa cu sare, se fierb in coaja, se scurg, se racesc si se curata de coaja si se taie cuburi. Ciupercile proaspete se curata, se spala in mai multe ape, se taie lame. Cand se folosesc ciuperci conserva se scurg de lichid, se trec prin jet de apa rece si se taie lame. Faina se cerne.

Tehnica prepararii

Ciupercile se inabusa in 50 g unt sau margarina. Separat, in 50 g unt sau margarina se inabusa faina dizolvata cu 200 ml lapte, sare si se amesteca continuu, pentru a nu se forma aglomerari ; se adauga restul de lapte continuand fierberea circa 20 minute. Se strecoara, se adauga smantana, cartofi, ciuperc si se mai fierb circa 10 minute.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu unt topit sau margarina deasupra. Se serveste cald.

  • O portie: 260 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri