Cartofi cu masline

May 20, 2014 - Mancaruri de legume

Ingrediente
  • 2 kg cartofi
  • 150 g ceapa
  • 150 g ulei
  • 50 g pasta de tomate
  • 200 g masline
  • 50 ml vin
  • 30 g patrunjel verde
  • 1 g piper macinat
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Cartofii se curata, se spala si se taie cuburi. Ceapa si patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Maslinele se oparesc. Pasta de tomate se dilueaza in apa (50 ml)

Tehnica prepararii

Ceapa se inabusa in ulei impreuna cu cartofii si 200 ml apa, se adauga pasta de tomate, sare, piper, masline si apa necesara fierberii (circa 0,5 l) si se continua fierberea, circa 30 minute. Spre sfarsitul fierberii, se adauga vin si jumatate din cantitatea de patrunjel verde.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu patrunjel verde deasupra. Se serveste cald sau rece.

  • O portie: 250 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri