Cartofi cu smantana (ardelenesti)

May 20, 2014 - Mancaruri de legume

Ingrediente
  • 3 kg cartofi
  • 100 g faina
  • 2 foi de dafin
  • 200 g ceapa
  • 4 g boia de ardei dulce
  • 150 g ulei
  • 150 g smantana
  • 10 ml otet 9 grade
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Cartofii se curata, se spala si se taie cuburi. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt. Faina se cerne.

Tehnica prepararii

Ceapa se inabusa in ulei si 100 ml apa. Se adauga cartofi, sare, boia de ardei, foi de dafin, cantitatea de lichid necesar si se continua fierberea. Cand cartofii sunt aproape fierbinti, se adauga faina dizolvata in apa, continuandu-se fierberea. Se retrage vasul de pe foc si se adauga smantana si otet.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie. Se serveste cald.

  • O portie: 300 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri