Cartofi cu smantana

May 20, 2014 - Mancaruri de legume

Ingrediente
  • 2 kg cartofi
  • 150 g ulei
  • 200 g ceapa
  • 2 g boia de ardei dulce
  • 100 g faina
  • 200 g smantana
  • 50 g marar verde
  • 1 g piper macinat
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Cartofii se curata, se spala, se taie cuburi. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt. Faina se cerne. Mararul se curata, se spala si se taie marunt.

Tehnica prepararii

Ceapa se inabusa in ulei si 100 ml apa, se adauga faina dizolvata in apa rece si se amesteca continuu, pentru a nu se forma aglomerari. Se adauga cartofi, boia de ardei, sare si apa necesara fierberii. Spre sfarsitul fierberii se adauga marar si smantana.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie. Se serveste cald.

  • O portie: 250 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri