May 20, 2014 - Mancaruri de legume
Operatii pregatitoare
Sunca presata se taie cuburi. Ceapa se curata, se taie marunt, se opareste si se indeparteaza apa. Castravetii murati se spala, se curata de coaja, de seminte si se taie cuburi. Pasta de tomate se dilueaza cu 100 ml apa. Cartofii se spala, se introduc in apa cu sare, se fierb, se scurg, se racesc, se curata de coaja si se taie cuburi. Faina se cerne. Cascavalul se curata de coaja si se rade.
Tehnica prepararii
Ceapa se inabusa in 100 g untura si 50 ml apa; se adauga faina dizolvata in lapte, mustar, pasta de tomate si se fierb 10 minute. Se retrage vasul de pe foc, se adauga sunca, castraveti, cartofi, smantana, sare si piper. In tava unsa cu untura se toarna compozitia obtinuta, se niveleaza, se adauga deasupra cascaval ras, bucatele de unt sau margarina si se introduce la cuptor, pentru gratinare.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau portionat pe farfurie. Se serveste cald.