Cartofi cu sunca gratinati

May 20, 2014 - Mancaruri de legume

Ingrediente
  • 500 g sunca presata
  • 250 g ceapa
  • 400 g castraveti murati
  • 50 g mustar
  • 50 g pasta de tomate
  • 1,8 kg cartofi
  • 100 g faina
  • 500 ml lapte
  • 250 g smantana
  • 100 g cascaval
  • 50 g unt sau margarina
  • 150 g untura
  • 2 g piper macinat
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Sunca presata se taie cuburi. Ceapa se curata, se taie marunt, se opareste si se indeparteaza apa. Castravetii murati se spala, se curata de coaja, de seminte si se taie cuburi. Pasta de tomate se dilueaza cu 100 ml apa. Cartofii se spala, se introduc in apa cu sare, se fierb, se scurg, se racesc, se curata de coaja si se taie cuburi. Faina se cerne. Cascavalul se curata de coaja si se rade.

Tehnica prepararii

Ceapa se inabusa in 100 g untura si 50 ml apa; se adauga faina dizolvata in lapte, mustar, pasta de tomate si se fierb 10 minute. Se retrage vasul de pe foc, se adauga sunca, castraveti, cartofi, smantana, sare si piper. In tava unsa cu untura se toarna compozitia obtinuta, se niveleaza, se adauga deasupra cascaval ras, bucatele de unt sau margarina si se introduce la cuptor, pentru gratinare.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau portionat pe farfurie. Se serveste cald.

  • O portie: 300 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri