May 20, 2014 - Mancaruri de legume
Operatii pregatitoare
Cartofii se spala, se introduc in apa cu sare, se fierb in coaja, se scurg, se racesc si se curata de coaja si se taie felii subtiri. Cascavalul se curata de coaja si se rade. Faina se cerne.
Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec sub jet de apa rece.
Tehnica prepararii
In 100 g unt incalzit sau margarina se adauga faina dizolvat cu 200 ml lapte si se amesteca continuu, pentru a nu se forma aglomerari. Se adauga restul de lapte, smantana, oua si se continua fierberea. Sosul obtinut e amestecat cu cartofi, branza de vaci si 50 g cascaval. In tava unsa cu 50 g unt sau margarina se toarna compozitia, se presara cu restul de cascaval si se introduce in cuptor, pentru gratinare.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu unt topit sau margarina deasupra. Se serveste cald.