Cartofi gratinati cu branza de vaci

May 20, 2014 - Mancaruri de legume

Ingrediente
  • 2,5 kg cartofi
  • 500 g branza de vaci
  • 100 g faina
  • 600 ml lapte
  • 150 g oua
  • 100 g cascaval
  • 150 g smantana
  • 200 g unt sau margarina
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Cartofii se spala, se introduc in apa cu sare, se fierb in coaja, se scurg, se racesc si se curata de coaja si se taie felii subtiri. Cascavalul se curata de coaja si se rade. Faina se cerne.

Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec sub jet de apa rece.

Tehnica prepararii

In 100 g unt incalzit sau margarina se adauga faina dizolvat cu 200 ml lapte si se amesteca continuu, pentru a nu se forma aglomerari. Se adauga restul de lapte, smantana, oua si se continua fierberea. Sosul obtinut e amestecat cu cartofi, branza de vaci si 50 g cascaval. In tava unsa cu 50 g unt sau margarina se toarna compozitia, se presara cu restul de cascaval si se introduce in cuptor, pentru gratinare.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu unt topit sau margarina deasupra. Se serveste cald.

  • O portie: 300 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri