May 20, 2014 - Mancaruri de legume
Operatii pregatitoare
Cartofii se spala, se introduc in apa cu sare, se fierb in coaja, se scurg, se racesc si se curata de coaja si se taie felii. Faina si pesmetul se cern. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec sub jet de apa rece. Cascavalul se curata de coaja si se rade.
Tehnica prepararii
In margarina sau unt (150 g) incalzit se adauga faina dizolvata in lapte, sare, se amesteca continuu, pentru a nu se forma aglomerari si se fierbe 20-25 minute. Feliile de cartofi se amesteca cu sosul obtinut, 100 g cascaval, oua si sare. In tava unsa cu 25 g margarina sau unt si tapetata cu pesmet se asaza restul de cascaval si margarina sau unt. Se introduce la cuptor pentru gratinare. Se portioneaza in forme patrate sau dreptunghiulare.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie. Se serveste cald.