Cartofi parizieni

May 20, 2014 - Mancaruri de legume

Ingrediente
  • 2,8 kg cartofi
  • 400 g oua
  • 150 g faina
  • 175 g unt sau margarina
  • 150 g smantana
  • 500 ml lapte
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Cartofii se spala, se introduc in apa cu sare, se fierb in coaja, se scurg, se racesc si se curata de coaja si se taie felii. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece, se fierb pana ajung de consistenta tare, se curata de coaja si se taie felii. Faina se cerne, laptele se fierbe.

Tehnica prepararii

Faina se dizolva in 150 ml lapte, se adauga in 50 g unt infierbantat sau margarina si se inabusa. Se amesteca continuu, pentru a nu se forma aglomerari, se adauga si restul de lapte si se continua fierberea pana se formeaza sosul. Peste sos se adauga cartofi, smantana, sare si se fierb impreuna. Se retrage vasul de pe foc. Jumatate din aceasta compozitie se asaza intr-o tava unsa cu 25 g unt sau margarina, deasupra se adauga felii de ou, restul compozitiei de cartofi, unt sau margarina (75 g) si se introduce la cuptor pentru gratinare.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie. Se serveste cald, cu unt topit sau margarina deasupra.

  • O portie: 300 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri