May 20, 2014 - Mancaruri de legume
Operatii pregatitoare
Cartofii se spala, se introduc in apa cu sare, se fierb in coaja, se scurg, se racesc si se curata de coaja si se taie felii. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece, se fierb pana ajung de consistenta tare, se curata de coaja si se taie felii. Faina se cerne, laptele se fierbe.
Tehnica prepararii
Faina se dizolva in 150 ml lapte, se adauga in 50 g unt infierbantat sau margarina si se inabusa. Se amesteca continuu, pentru a nu se forma aglomerari, se adauga si restul de lapte si se continua fierberea pana se formeaza sosul. Peste sos se adauga cartofi, smantana, sare si se fierb impreuna. Se retrage vasul de pe foc. Jumatate din aceasta compozitie se asaza intr-o tava unsa cu 25 g unt sau margarina, deasupra se adauga felii de ou, restul compozitiei de cartofi, unt sau margarina (75 g) si se introduce la cuptor pentru gratinare.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie. Se serveste cald, cu unt topit sau margarina deasupra.