Cartofi umpluti cu branza

May 20, 2014 - Mancaruri de legume

Ingrediente
  • 3,5 kg cartofi
  • 800 g branza de vaci
  • 150 g oua
  • 30 g patrunjel
  • 150 g ulei
  • 400 g smantana
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Cartofii se spala, se introduc in apa cu sare, se fierb in coaja, se scurg, se racesc , se curata de coaja si se scoate miezul. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec sub jet de apa rece. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt.

Tehnica prepararii

Branza de vaci se amesteca cu oua, patrunjel verde, sare si 200 g smantana. Cu aceasta compozitie se umplu cartofii. Intr-o tava se asaza cartofii, se toarna deasupra ulei si 100 ml apa si se introduc la cuptor, pentru gratinare.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie. Se serveste cald.

  • O portie: 250 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri