May 13, 2014 - Mancaruri de legume
Operatii pregatitoare
Cartofii de marime egala se spala, se curata de coaja, se spala din nou, se fasoneaza dand forma rotunda ; li se scoate miezul cu un cutit special. Costita se taie marunt. Morcovii se curata, se spala si se taie marunt. Ciupercile si fasolea conserva, se scurg de lichid, se trec prin jet de apa rece si se taie marunt. Mazarea conserva se scurge de lichid si se trece prin jet de apa rece. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se trec prin jet de apa rece. Rosiile se spala si se taie felii.
Tehnica prepararii
Morcovii se fierb in apa cu sare. In unt, se inabusa ciupercile, fasolea si mazarea. Se raceste si se adauga oua, sare, costita si morcovi. Cu aceasta compozitie se umplu cartofii care se asaza intr-o tava cu ulei si 200 ml apa. Pe fiecare cartof se pune cate o felie de rosie. Se introduce tava la cuptor la o temperatura moderata, circa 30 minute.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou. Se serveste cald.