May 20, 2014 - Mancaruri de legume
Operatii pregatitoare
Cartofii se spala, se introduc in apa cu sare, se fierb in coaja, se scurg, se racesc , se curata de coaja si se scoate miezul. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt, se opareste si se indeparteaza apa. Orezul se curata de impuritati si se spala. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Lamaia se spala si i se extrage sucul. Cascavalul se curata de coaja si se rade. Faina se cerne.
Tehnica prepararii
Orezul se inabusa in 50 ml ulei, se adauga 250 ml apa, sare si se fierbe. Ceapa se inabusa in 50 g ulei. In marginea incalzita se adauga faina dizolvata in circa 800 ml apa, smantana, sare, se fierb 15 minute si se adauga sucul de lamaie. Din orez, ceapa, piper, patrunjel verde, miez de cartofi se prepara o compozitie cu care se umplu cartofii. In tava unsa cu 50 g ulei se asaza cartofii umpluti, peste ei se toarna sosul de smantana si cascaval ras. Se introduce in cuptor si se gratineaza.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie. Se serveste cald.