Cartofi umpluti

May 20, 2014 - Mancaruri de legume

Ingrediente
  • 2 kg cartofi
  • 400 g branza telemea de oi
  • 100 g unt sau margarina
  • 50 g ulei
  • 30 g patrunjel verde
  • 1 g boia de ardei dulce
  • 1 g chimen
  • 100 g oua
  • 250 g smantana
  • 1 g piper macinat
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Cartofii se spala, se introduc in apa cu sare, se fierb in coaja, se scurg, se racesc si se curata de coaja. Se taie in doua si se scoate miezul. Branza se spala si se rade. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se trec prin jet de apa rece. Chimenul se macina.

Tehnica prepararii

Branza se amesteca cu oua, chimen, sare, boia, piper, unt sau margarina. Cu aceasta compozitie se umplu cartofii. In tava unsa cu ulei se asaza cartofii si se introduc in cuptor 30 minute, pentru gratinare.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu smantana deasupra si patrunjel verde. Se serveste cald.

  • O portie: 300 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri