May 20, 2014 - Mancaruri de legume
Operatii pregatitoare
Cartofii se spala, se introduc in apa cu sare, se fierb in coaja, se scurg, se racesc si se curata de coaja. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt, se opareste si se indeparteaza apa. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Lamaia se spala si i se extrage sucul. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec sub jet de apa rece. Faina se cerne.
Tehnica prepararii
Ceapa se inabusa in 50 g ulei, se toaca cu masina, impreuna cu cartofii. Se amesteca cu 75 g faina, oua, piper, sare si patrunjel verde. Compozitia obtinuta se portioneaza in 40 sau 50 bucati egale, care se modeleaza cu 75 g faina sub forma de chiftele si se prajesc in ulei. Sosul de lamaie se prepara din suc de lamaie, faina dizolvata in lapte si sare, amestecandu-se continuu, pentru a nu se forma aglomerari si se fierbe 10 minute.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie,iar sosul separat. Se serveste cald.