Chiftele din cartofi

May 13, 2014 - Mancaruri de legume


Ingrediente
  • 1,5 kg cartofi
  • 150 g oua
  • 150 g faina
  • 200 g ulei
  • 2 g piper macinat
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Cartofii se spala, se introduc in apa cu sare, se fierb in coaja, se scurg, se racesc si se curata de coaja. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec sub jet de apa rece. Faina se cerne.

Tehnica prepararii

Cartofii se toaca cu masina, se framanta cu jumatate din cantitatea de faina, oua, sare si piper. Compozitia obtinuta se portioneaza in bucati, se modeleaza cu faina in forma de chiftele, care se prajesc in ulei.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou. Se serveste cald.

  • O portie: chiftele (2 buc) 100 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri