Chiftele din varza cu smantana

May 13, 2014 - Mancaruri de legume



Ingrediente
  • 2,2 kg varza alba
  • 150 g unt
  • 400 g faina
  • 100 g oua
  • 350 g smantana
  • 200 g ulei
  • 2 g piper macinat
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Varza se curata de cotor si de foile depreciate, se spala, se introduce in apa clocotita cu sare, se opareste, se scurge si se toaca prin masina. Faina se cerne. Ouale se spala, se dezinfecteaza si se trec prin jet de apa rece.

Tehnica prepararii

Faina (150 g) se inabusa cu 100g unt infierbantat, se adauga 100 g smantana, sare si varza. Se amesteca continuu, pentru a nu se forma aglomerari. Se retrage vasul de pe foc, se raceste si se adauga oua, piper si se amesteca pentru uniformizare. Din aceasta compozitie, cu restul de faina se modeleaza bucati egale sub forma de chiftele si se prajesc in ulei.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu smantana si unt topit deasupra. Se serveste cald.

  • O portie: 125 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri