Chiftelulte din cartofi cu pireu de spanac

May 20, 2014 - Mancaruri de legume

Ingrediente
  • 2,7 kg cartofi
  • 300 g faina
  • 200 g ulei
  • 50 g unt
  • 150 g oua
  • 150 g ceapa
  • 50 g patrunjel verde
  • 1 g piper macinat
  • 20 g sare
  • 1,5 kg pireu de spanac
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Cartofii se spala, se introduc in apa cu sare, se fierb in coaja, se scurg, se racesc si se curata de coaja si se toaca cu masina. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt. Patrunjelul verde se curata, se spala, se taie marunt. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec sub jet de apa rece. Faina se cerne.

Tehnica prepararii

Ceapa se inabusa in 50 g ulei si 50 ml apa. Cartofii se framanata cu faina (200 g), oua si se portioneaza in bucati egale. Fiecare bucata se modeleaza cu faina (100 g), in forma de chiftelute care se prajesc in ulei, pe ambele parti.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu pireu de spanac si unt topit deasupra. Se serveste cald.

  • O portie: chiftelute (4-5 buc) 200 g, pireu de spanac 150 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri