Chiftelute din cartofi cu mazare sote

May 20, 2014 - Mancaruri de legume

Ingrediente
  • 3 kg cartofi
  • 250 g faina
  • 150 g oua
  • 150 g ulei
  • 1,15 kg mazare proaspata sau 700 g din conserva
  • 100 g unt
  • 30 g zahar
  • 20 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Cartofii se spala, se introduc in apa cu sare, se fierb in coaja, se scurg, se racesc si se curata de coaja si se toaca cu masina. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec sub jet de apa rece. Faina se cerne. Mazarea proaspata se curata, se spala, se fierbe, se scurge de lichid. In cazul folosirii de mazare conserva se scurge de lichid si se trece prin jet de apa rece.

Tehnica prepararii

Cartofii se framanata cu faina (200 g), oua si se portioneaza in bucati egale. Se modeleaza cu faina sub forma de chiftele si se prajesc in ulei. Mazarea se soteaza in unt, se adauga sare si zahar.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie. Se serveste cald.

  • O portie: chiftele (4 buc) 200g, mazare sote 75 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri