May 20, 2014 - Mancaruri de legume
Operatii pregatitoare
Cartofii se spala, se introduc in apa cu sare, se fierb in coaja, se scurg, se racesc si se curata de coaja. Morcovii si telina se curata, se spala, se introduc in apa cu sare, se fierb si se scurg. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt. Faina se cerne. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece. Pireul de spanac se prepara, folosind reteta respectiva.
Tehnica prepararii
Ceapa se inabusa in 50 g ulei si 50 ml apa. Cartofii, morcovii si telina se toaca cu masina, se amesteca cu ceapa, sare, piper, oua, obtinandu-se o compozitie omogena, care se imparte in bucati egale. Bucatile se modeleaza cu faina, in forma de chiftelute si se prajesc in ulei pe ambele parti.
Prezentarea si servirea
Preparatul se serveste pe platou sau farfurie, cu pireu de spanac si unt topit deasupra. Se serveste cald.