Ciulama cu ciuperci

May 20, 2014 - Mancaruri de legume

Ingrediente
  • 1 kg ciuperci proaspete sau 500 g din conserva
  • 300 g faina
  • 1,8 l lapte
  • 20 g sare
  • 250 g unt sau margarina
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Ciupercile proaspete se curata, se spala in mai multe ape si se taie lame. In cazul folosirii ciupercilor conserva se scurg de lichid, se trec prin jet de apa rece, se scurg si se taie lame. Faina se cerne.

Tehnica prepararii

Ciupercile se inabusa in 100 g margarina sau unt. Faina se dizolva in 300 ml lapte rece si se adauga peste 100 g margarina topita sau unt topit, se fierb si se amesteca continuu, pentru a nu se forma aglomerari. In sosul format se adauga restul de lapte, ciuperci, sare si se continua fierberea 15-20 minute. Vasul se retrage de pe foc si peste compozitie se adauga margarina topita (50 g) sau unt.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta in legumiera. Se serveste cald.

  • O portie: 260 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri