Ciuperci cu sos de lamaie (a la grec)

May 7, 2014 - Mancaruri de legume



Ingrediente
  • 950 gr ciuperci proaspete sau 450 gr conserva
  • 25 gr patrunjel verde
  • 25 gr marar verde
  • 50 ml vin alb
  • 150 gr ceapa
  • 1 gr sare de lamaie
  • 100 gr ulei
  • 50 gr lamaie
  • 1 gr piper macinat
  • 20 gr sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 90 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Ciupercile proaspete se curata, se spala in mai multe ape si se taie lame. Cand se folosesc ciuperci conserva, se scurg de lichid, se trec prin jet de apa rece si se taie lame. Patrunjelul si mararul verde se curata, se spala si se taie marunt. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Lamaia se spala si se taie felii. Sarea de lamaie se dizolva.

Tehnica prepararii

Ceapa se inabusa in ulei si 50 ml apa ; se adauga ciuperci, piper, sare de lamaie, marar verde, jumatate din cantitatea de patrunjel verde, sare si apa (circa 1 l). Se continua fierberea circa o ora. Spre sfarsitul fierberii, se adauga vin.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou, cu decor din felii de lamaie si patrunjel verde deasupra. Se serveste rece.

  • o portie: ciuperci 50 gr, sos 50 gr
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri