May 7, 2014 - Mancaruri de legume
Operatii pregatitoare
Ciupercile proaspete se curata, se spala. Cozile de ciuperci se taie marunt. CEapa se curata, se spala si se taie marunt. Mararul verde se curata, se spala si se taie marunt. Cascavalul se curata de coaja si se rade. Pesmetul se cerne. Usturoiul se curata, se spala si se taie marunt. Salata verde se curata, se spala in mai multe ape reci, fiecare frunza.
Tehnica prepararii
Ceapa si cozile de ciuperci se inabusa in 50 gr ulei si 100 ml apa ; cand a scazut din lichid se adauga piper, pesmet, marar verde, sare si usturoi. Se amesteca compozitia si se lasa sa se raceasca. Intr-o tava unsa cu ulei (50 gr), se asaza ciupercile umplute cu compozitia obtinuta. Se adauga deasupra cascaval si se introduce la cuptor circa 30 minute. Spre sfarsit, se stropesc cu vinsi cu iiul (lichidul) rezultat de la frigere.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu decor din frunze de salata verde. Se serveste cald sau rece.