May 13, 2014 - Mancaruri de legume
Operatii pregatitoare
Ciupercile proaspete se curata, se spala in mai multe ape si se taie felii. In cazul folosirii ciupercilor conserva, se scurg de lichid, se trec prin jet de apa rece si se taie felii. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt, se opareste si se indeparteaza apa. Mararul se curata, se spala si se taie marunt. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec sub jet de apa rece. Faina se cerne. Laptele se fierbe.
Tehnica prepararii
Din faina, lapte, oua si ulei, se prepara 20 foi de clatite. In untul infierbantat, se inabusa ceapa cu ciuperci, se adauga vin, marar si sare. Aceasta compozitie se raceste si se amesteca cu smantana. Se umplu foile de clatite si se ruleaza, introducand capetele in interior pentru a nu iesi umplutura. Se asaza pe platou metalic si se introduc 5 minute , la cuptor.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou. Se serveste cald, cu smantana deasupra.