Clatite cu ciuperci

May 13, 2014 - Mancaruri de legume



Ingrediente
  • 500 g faina
  • 200 g oua
  • 800 ml lapte
  • 150 g ulei
  • 500 g ciuperci proaspete sau 250 g conserva
  • 200 g ceapa
  • 100 g unt
  • 50 g marar verde
  • 200 g smantana
  • 100 ml vin alb
  • 25 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Ciupercile proaspete se curata, se spala in mai multe ape si se taie felii. In cazul folosirii ciupercilor conserva, se scurg de lichid, se trec prin jet de apa rece si se taie felii. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt, se opareste si se indeparteaza apa. Mararul se curata, se spala si se taie marunt. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec sub jet de apa rece. Faina se cerne. Laptele se fierbe.

Tehnica prepararii

Din faina, lapte, oua si ulei, se prepara 20 foi de clatite. In untul infierbantat, se inabusa ceapa cu ciuperci, se adauga vin, marar si sare. Aceasta compozitie se raceste si se amesteca cu smantana. Se umplu foile de clatite si se ruleaza, introducand capetele in interior pentru a nu iesi umplutura. Se asaza pe platou metalic si se introduc 5 minute , la cuptor.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou. Se serveste cald, cu smantana deasupra.

  • O portie: 200 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri