Conopida cu smantana

May 20, 2014 - Mancaruri de legume

Ingrediente
  • 3 kg conopida
  • 100 g faina
  • 200 g ceapa
  • 150 g smantana
  • 100 g ulei sau untura
  • 50 g patrunjel verde
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Conopida se curata de cotor si frunze, se spala, se tine in apa rece cu sare. Ceapa si patrunjelul verde se curata, se spala, se taie marunt. Faina se cerne.

Tehnica prepararii

Conopida se fierbe in apa cu sare, se scurge de apa si se raceste. Ceapa se inabusa in untura sau ulei si 100 ml apa. Se adauga faina dizolvata in 100 ml apa rece, conopida si se fierb 10-15 minute. Spre sfarsitul fierberii se adauga smantana, sare si se continua fierberea inca 15 minute.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta in legumiera, cu patrunjel verde deasupra. Se serveste cald.

  • O portie: 300 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri