May 20, 2014 - Mancaruri de legume
Operatii pregatitoare
Conopida se curata de cotor si frunze, se spala si se tine in apa cu sare, se fierbe. Faina se cerne. Cascavalul se curata de coaja si se rade.
Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec sub jet de apa rece si se separa albusurile de galbenusuri. Ciupercile proaspete se curata, se spala in mai multe apre, se introduc in apa cu sare, se fierb, se scurg si se racesc.
Cand se folosesc ciuperci conserva, se scurg de lichid, se trec prin jet de apa rece si se scurg.
Tehnica prepararii
In 75 g margarina sau unt, se adauga faina dizolvata in lapte, se fierb si se amesteca continuu, pana se ingroasa. Se retrage vasul de pe foc si se adauga oua si sare. Ciupercile se inabusa in 75 g margarina sau unt, se adauga sos, conopida, piper si se amesteca. Compozitia obtinuta se asaza in tava unsa cu margarina sau unt, se presara cu cascaval ras si se introduce la cuptor, pentru gratinare.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou. Se serveste cald.