May 20, 2014 - Mancaruri de legume
Operatii pregatitoare
Conopida se curata de cotor si frunze, se spala si se tine in apa cu sare, se fierbe. Faina se cerne. Cascavalul se curata de coaja si se rade.
Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec sub jet de apa rece si se separa albusurile de galbenusuri.
Tehnica prepararii
Faina dizolvata in 300 ml lapte, se adauga in 150 g margarina topita sau unt, se amesteca continuu pentru a nu se forma aglomerari, se adauga restul de lapte si se fierbe pana se ingroasa. Se retrage vasul de pe foc, se adauga galbenusurile si sare. In tava unsa cu margarina sau unt, se toarna jumatate din sosul obtinut, peste care se asaza un strat uniform de conopida, se acopera cu restul de sos si se presara cu cascaval ras. Se introduce tava la cuptor pentru gratinare.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou. Se serveste cald.