Conopida pane

May 20, 2014 - Mancaruri de legume

Ingrediente
  • 3 kg conopida
  • 100 g margarina
  • 250 g pesmet
  • 200 g faina
  • 200 g lamaie
  • 300 g oua
  • 300 g ulei
  • 2 g piper macinat
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Conopida se curata de cotor si frunze, se spala si se tine in apa cu sare, se fierbe. Lamaia se spala si i se extrage sucul. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec sub jet de apa rece.

Tehnica prepararii

Conopida se portioneaza sub forma de parjoale, se adauga piper si sare ; se trec prin faina, oua batute, pesmet si se prajesc in ulei.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou, cu suc de lamaie si margarina deasupra. Se serveste cald.

  • O portie: 200 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri