Crochete din cartofi si mazare

May 13, 2014 - Mancaruri de legume


Ingrediente
  • 500 g cartofi
  • 100 g faina
  • 50 g cascaval
  • 165 g mazare proaspata sau 100 conserva
  • 100 g oua
  • 100 g ulei
  • 100 g pesmet
  • 1 g piper macinat
  • 10 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Cartofii se spala, se introduc in apa cu sare, se fierb in coaja, se scurg, se racesc si se curata de coaja. Faina si pesmetul se cern. Cascavalul se curata de coaja si se rade. Mazarea proaspata se curata, se spala in mai multe ape si se fierbe. In cazul folosirii de mazare conserva, se scurge de lichid si se trece prin jet de apa rece. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec sub jet de apa rece.

Tehnica prepararii

Cartofii si mazarea se toaca cu masina, se adauga cascaval, piper, sare si se framanta pentru omogenizare. Compozitia obtinuta se imparte in bucati egale, se modeleaza cu faina in forma de crochete de circa 4 cm lungime si 2 cm grosime, se trec prin ou batut, pesmet si se prajesc in ulei.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou. Se serveste cald.

  • O portie: 50 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri