May 13, 2014 - Mancaruri de legume
Operatii pregatitoare
Cartofii se spala, se introduc in apa cu sare, se fierb in coaja, se scurg, se racesc si se curata de coaja. Faina si pesmetul se cern. Cascavalul se curata de coaja si se rade. Mazarea proaspata se curata, se spala in mai multe ape si se fierbe. In cazul folosirii de mazare conserva, se scurge de lichid si se trece prin jet de apa rece. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec sub jet de apa rece.
Tehnica prepararii
Cartofii si mazarea se toaca cu masina, se adauga cascaval, piper, sare si se framanta pentru omogenizare. Compozitia obtinuta se imparte in bucati egale, se modeleaza cu faina in forma de crochete de circa 4 cm lungime si 2 cm grosime, se trec prin ou batut, pesmet si se prajesc in ulei.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou. Se serveste cald.