May 13, 2014 - Mancaruri de legume
Operatii pregatitoare
Ciupercile proaspete se curata, se spala, schimband de mai multe ori apa si se taie lame. Cand se folosesc ciuperci conserva, se scurg de lichid si se taie lame. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec sub jet de apa rece. Pesmetul si faina se cern. Se prepara sosul de smantana, folosind reteta respectiva.
Tehnica prepararii
Ciupercile se inabusa in 50 g ulei, se adauga sare, piper si patrunjel verde. Se prepara compozitia pentru crochete astfel : se adauga faina in apa clocotita (150 ml) cu ulei (50 g) si sare si se amesteca pentru a nu se forma aglomerari. Compozitia se raceste si se adauga treptat oua (150 g). Se amesteca cu ciuperci inabusite ; compozitia se imparte in bucati egale (cate 2-3 bucati egale la o portie), si se modeleaza, dand forme de crochete lungi, de 5-6 cm si cu diametrul de 2 cm. Crochetele se trec prin faina, ou si pesmet si se prajesc in ulei.
Prezentarea si servirea
Crochetele se prezinta pe platou, cu sos de smantana deasupra. Sosul se poate servi separat in sosiera. Se servesc calde.