Crochete din ciuperci cu sos de smantana

May 13, 2014 - Mancaruri de legume



Ingrediente
  • 500 g ciuperci proaspete sau 250 g din conserva
  • 150 g pesmet
  • 200 g faina
  • 250 g ulei
  • 300 g ulei
  • 30 g patrunjel verde
  • 3 g piper macinat
  • 15 g sare
  • 1 kg sos de smantana
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Ciupercile proaspete se curata, se spala, schimband de mai multe ori apa si se taie lame. Cand se folosesc ciuperci conserva, se scurg de lichid si se taie lame. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec sub jet de apa rece. Pesmetul si faina se cern. Se prepara sosul de smantana, folosind reteta respectiva.

Tehnica prepararii

Ciupercile se inabusa in 50 g ulei, se adauga sare, piper si patrunjel verde. Se prepara compozitia pentru crochete astfel : se adauga faina in apa clocotita (150 ml) cu ulei (50 g) si sare si se amesteca pentru a nu se forma aglomerari. Compozitia se raceste si se adauga treptat oua (150 g). Se amesteca cu ciuperci inabusite ; compozitia se imparte in bucati egale (cate 2-3 bucati egale la o portie), si se modeleaza, dand forme de crochete lungi, de 5-6 cm si cu diametrul de 2 cm. Crochetele se trec prin faina, ou si pesmet si se prajesc in ulei.

Prezentarea si servirea

Crochetele se prezinta pe platou, cu sos de smantana deasupra. Sosul se poate servi separat in sosiera. Se servesc calde.

  • O portie: 200 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri