Crochete din gris cu mazare

May 13, 2014 - Mancaruri de legume



Ingrediente
  • 500 g gris
  • 1 l lapte
  • 300 g oua
  • 200 g untura
  • 100 g zahar
  • 75 g faina
  • 200 g pesmet
  • 100 g unt
  • 825 g mazare proaspata sau 500 g din conserva
  • 20 g marar verde
  • 30 g sare
  • Portii: 10
  • Timp de preparare: sub 60 minute
mod de preparare

Operatii pregatitoare

Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec sub jet de apa rece. Laptele se fierbe cu 50 g zahar si sare. Faina si pesmetul se cern. mazarea verde proaspata se curata si se spala. Cand se foloseste mazare verde conserva, se scurge de lichid si se trece sub jet de apa rece. Mararul verde se curata, se spala si se taie marunt.

Tehnica prepararii

Grisul se adauga treptat in laptele clocotit si se amesteca continuu, pentru a nu se forma aglomerari. Se fierbe pana se ingroasa si se raceste. Se adauga oua (200 g), sare, zahar (25 g) si se amesteca pentru omogenizare. Din compozitia obtinuta se fac crochete in forma de bastonase cu lungimea de 4-5 cm ; se trec prin faina, ou batut (100 g), pesmet. Se prajesc in untura. Mazarea se soteaza (prajeste la foc mic) in unt, se adauga zahar, sare si marar verde.

Prezentarea si servirea

Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu garnitura de mazare sote. Se serveste cald.

  • O portie: crochete 200 g, mazare 50 g
citeste si:

Aug 24, 2016 - Vacante

Oct 24, 2014 - Dulciuri

Oct 22, 2014 - Mancaruri cu carne

Aug 8, 2014 - Mancaruri cu carne

May 16, 2016 - Vacante

Aug 8, 2014 - Aperitive/Garnituri