May 13, 2014 - Mancaruri de legume
Operatii pregatitoare
Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec sub jet de apa rece. Laptele se fierbe cu 50 g zahar si sare. Faina si pesmetul se cern. mazarea verde proaspata se curata si se spala. Cand se foloseste mazare verde conserva, se scurge de lichid si se trece sub jet de apa rece. Mararul verde se curata, se spala si se taie marunt.
Tehnica prepararii
Grisul se adauga treptat in laptele clocotit si se amesteca continuu, pentru a nu se forma aglomerari. Se fierbe pana se ingroasa si se raceste. Se adauga oua (200 g), sare, zahar (25 g) si se amesteca pentru omogenizare. Din compozitia obtinuta se fac crochete in forma de bastonase cu lungimea de 4-5 cm ; se trec prin faina, ou batut (100 g), pesmet. Se prajesc in untura. Mazarea se soteaza (prajeste la foc mic) in unt, se adauga zahar, sare si marar verde.
Prezentarea si servirea
Preparatul se prezinta pe platou sau farfurie, cu garnitura de mazare sote. Se serveste cald.